Stationschefen har ordet

17-7-im-litenbild-2707Stationschefen har ordet
Kumla, 4 april 2016
Äntligen har våren tagit kommandot över vintern. Vårfåglarna är tillbaka och dikesrenar och gräsmattor börjar skifta i något som liknar grönt. Själv har jag börjat använda motorcykeln som pendlarfordon igen. Hopp om livet med andra ord!
Även på Radio 94,3 är vårbruket igång. Vi har flera nya projekt som väntar på att släppas ut i friska luften och ännu fler idéer om vad vi vill göra framöver. Några punkter är också avbockade och klara. Vilket bland annat märks i radion genom förbättrad ljudkvalitet på våra sändningar.

Några av de idéer vi jobbar med och som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, kräver ekonomiska insatser som vi just inte idag kan matcha. Men vi hoppas kunna knyta till oss några sponsorer framöver som kan hjälpa oss att ta ett par nya och spännande kliv för att din närmaste lokala radio ska bli ännu bättre. Dessutom har vi aktiverat vår supporterklubb igen. Om den kommer nästa krönika att handla!

Jag lovade i mitt förra inlägg att jag jag skulle redogöra för skillnaden på Radio 94,3 och frekvensen 94,3. Vilket egentligen inte är så krångligt. Radio 94,3 är stationsbeteckningen för Kumla-Hallsbergs Närradioförening. 94,3 MHz är frekvensen vi sänder på. Alltså de siffror man ställer in sin radio på för att kunna lyssna på oss.

Men vi är inte ensamma på den frekvensen. Vi delar den med en annan närradioförening; Radio Sydnärke, som sänder med en egen sändare några timmar på vardagarna, samt ett par timmar på tisdagskvällarna.

För vår del (Radio 94,3) betyder det att vi är i etern mellan 6 och 9, samt 13 till 24 alla vardagar (utom tisdagar 19-22). Lördagar och söndagar sänder vi nonstop från 06:00 på morgonen till midnatt. Förutom ett fönster mellan kl 17 och 20 på söndagar. På webben finns vi dygnet runt, året om. Även under de timmar vi inte sänder över 94,3 MHz.
Vilket också är väl värt att beakta för den som ska välja kanal för sin radioreklam.
Mer sändningstid för pengarna hos Radio 94,3 helt enkelt!

Har du frågor om våra sändningar, är du välkommen att maila till tomas.jennebo@radio943.se
Samma adress kan du använda om du vill annonsera eller bli sponsor.
Radio 94,3 -Nytta, nöje, närhet!
Bästa radiohälsningar!
Tomas Jennebo