Micke’s SchlagerLager

Nytt program torsdagar kl.13:05
Repris lördagar kl.11:00

SchlagerMicke’s SchlagerLager är programmet att lyssna på om man vill höra en rejäl musikblandning utan direkt någon röd tråd. Den enda lilla fibern av röd tråd skulle väl kunna vara att vi spelar musik som man gärna lyssnar på, känner igen, gillar eller kanske avskyr…

Trots namnet på programmet så är det inte bara schlagermusik som spelas i programmet, utan egentligen den mesta musik som man vill lyssna på.
Ordet ”schlager” kommer ju från tyskan och kan enkelt översättas med ”något som slår”, en slagdänga, örhänge etc. Så egentligen passar det ju in på den mesta musiken från tidernas begynnelse fram tills idag och inte bara Melodifestivalsmusik eller svenska låtar från 1960-talet med Lill-Babs och Siw Malmkvist.

Skulle man räkna ut ett medeltal på vilket årtionde som spelas mest i Micke’s SchlagerLager, så hamnar man på 1960-talet. Men vi gör avstickare åt båda hållen varje vecka i programmet från 1890-2016, bara det är bra och lyssnarvänlig musik!

Varje vecka har vi en ”huvudartist” som vi fokuserar lite extra på. Denna artist kan vara svensk, engelsk, fransk, amerikan etc och sjunga pop, rock, schlager, country eller t o m vara orkesterledare. Det är bara fantasin (och om det är dags att fylla jämt) som sätter gränserna.

Från början var inte programmet tänkt som något önskeprogram, men med tiden och mycket bra önskningar som kom in så är det fritt fram att önska fram musik till programmet. Vi har inte allt som finns, men vi letar och våra lyssnare brukar också då och då bidra med låtar som vi letar efter.

Vill man önska låtar så gör man det enklast med formuläret på hemsidan: www.schlagerlager.se eller skicka mail till: direkt@schlagerlager.se

Programmets eget ordspråk som kom till vid starten, sammanfattar väldigt bra vad det hela handlar om:

Musiken du glömt att du gillade – eller gillade att du glömt!

Välkommen att lyssna!