Stationschefen har ordet

17-7-im-litenbild-2707Om jag säger Jack Killian, vad säger du då? Svarar du ”en röst i natten” då är det kanske dig vi söker. Inte för att vara nattuggla i första hand, utan mer för att vara en röst i radion.
En
effekt av att vara chef på en radiostation, somliga skulle kalla det yrkesskada, är att jag nästan alltid letar efter röster.

 

Röster som jag skulle vilja höra i radion.

Innan jag själv fick möjligheten att komma till en studio för att prova på att göra radio en kall januaridag 1992, letade jag i flera år efter radiostationer som letade efter röster. De växte inte på trän direkt.

Men Radio 94,3 är en sådan radiostation. En som letar röster.
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att ha sysslat med radio, däremot måste du ha ett intresse av att framträda inför andra människor och gilla det muntliga.
Vad ska vi ha din röst till då? Först och främst behöver vi nya röster till vår bank med olika stationsmeddelanden. Sådana som kan handla om i stort sett allting. Från information om kommande program till kontaktuppgifter.
Under hösten kommer vi att göra en del förändringar när det gäller själva musikpresentationen, där spanar vi också efter fler och nya röster. Och den utbildning som behövs för att kunna klara detta, står självklart vi för.

Hur ska rösten vara då? Den ska vara din egen, är det spontana svaret på den frågan. Att vilja göra det här, är en mycket viktigare tillgång än själva rösten i sig. Du får coachning och stöd för att kunna utveckla såväl din röst som din talteknik. Men fortfarande så att det är din röst som hörs. Det här gäller såklart oavsett vilken dialekt du talar!
Verkar det intressant? Hör av dig i så fall. Skicka ett mail, så kontaktar jag dig för ett personligt möte!
Skriv till: tomas.jennebo@radio943.se
Med denna efterlysning av nya radioröster, ber jag att få tillönska en skön sommar, med allt vad det innebär. Passar också på att påminna om programserien Örebropratarna, där tio personer kommer att spela musik och dela med sig av sina personliga berättelser om såväl liv som karriär. Premiär den 4 juli.

Har du frågor om våra sändningar, är du välkommen att maila till tomas.jennebo@radio943.se
Samma adress kan du använda om du vill annonsera eller bli sponsor.

Allt gott, vi hörs!
Tomas Jennebo
Stationschef
Radio 94,3 –nytta -nöje -närhet