Stationschefen har ordet

17-7-im-litenbild-2707Hej där!

Efter mina två första månader som stationschef kan jag med glädje konstatera att det rör på sig i närradiolandet.

Här på Radio 94,3 håller vi som bäst på med att se över såväl teknisk utrustning som hitta nya sätt att jobba på, för att kunna ge dig som lyssnare en ännu bättre upplevelse av vår kanal.

I detta förnyelsesarbete ingår också att utveckla samverkan med sponsorer och reklamköpare.

Under min ”smekmånadstid” som ny chef, har jag fått många kommentarer och synpunkter från våra lyssnare, vilket har varit väldigt roligt. De allra flesta gillar hur kanalen låter och har också lite försiktigt meddelat att de helst inte vill ha några förändringar. Då min filosofi är att inte laga något, som inte är trasigt, tror jag inte att någon ska behöva oroa sig för att inte känna igen sig i utbudet framöver. Även om det skulle bli en och annan förändring här eller där.

Om jag skulle göra en liten omvärldsanalys, så är min absoluta övertygelse att närradion som kommunikationskanal går en ljus och spännande framtid till mötes. Även om det inte alltid är helt lätt att se exakt vart vägen leder, i ett ständigt föränderligt medielandskap. Dock visar alla analyser gällande våra medievanor, att det lokala utbudet blir allt viktigare ju mer globaliserad tillvaron blir. Och där vill vi på Radio 94,3 vara med och spela en roll!
Apropå mitt inledande konstaterande om att det rör på sig, vill jag också passa på att önska kollegerna på Länsradion välkomna tillbaka i närradioetern. Det ska bli spännande att följa deras utbud under våren!

På förekommen anledning vill jag också nämna att sändningarna från Länsradion sker med en egen sändare på frekvensen 94,3, och inte vår ordinarie på Kvarntorpshögen, varför ljudkvaliteten i vissa lägen kan upplevas något annorlunda.
Nästa gång jag skriver här, ska jag förklara skillnaden på Radio 94,3 och frekvensen 94,3. Något jag vet att flera av de som hört av sig vill veta mer om.
Till dess, fortsätt lyssna på oss antingen via FM-sändningarna 06:00-09:00, 13:00-24:00 eller dygnet runt på webben via TuneIn. Och fortsätt att höra av dig, såklart!

Bästa radiohälsningar!

Tomas Jennebo
Stationschef Radio 94,3
tomas.jennebo@radio943.se